SSS

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Su hakkında:

1- Discus için en iyi ph derecesi kaçtır?

Normalde discus için en sağlıklı ph 6.0 ile 6.5 arasıdır. Bu değerler en iyi değerler olmasına karşın, asıl önemli olan ph’ın stabil bir durumda olması ve su değişimlerinde çok fazla oynamamasıdır. Örneğin suyunuzun ph’ı 7.5 ise ve su değişimlerini sadece bu su ile yapıyorsanız, ana tankınızın ph’ını 6 lara indirmeye çalışıp her su değişiminde balığınızı yormamalısınız.

2-En iyi su sertlik derecesi kaçtır?

Normalde 2-3 arası dgh larda yumuşak sular, ph’ınızı stabil tutabiliyorsanızı akvaryumunuz için uygundur. Fakat ph oynaklık probleminiz varsa biraz daha sert bir su daha uygun olacaktır. Eğer sertliğiniz 10 dan büyükse akvaryumda kullanmadan önce kesinlikle biraz yumuşatmalısınız. Bunu yapmanın örnek yolları olarak, peat kullanma ve RO cihazı kullanmayı verebiliriz.

3-En iyi sıcaklık derecesi nedir?

Genç discuslarda en ideal sıcaklık 29-30 °C derece olarak düşünülürken, erişkin discuslarda ise bu 28-29 °C derecedir. Sıcaklık için bilinmesi gereken bir diğer önemli konu ise özellikle ısıya karşı duyarlı patojenlerin (genellikle parazit) neden olduğu hastalıklardan 3 gün boyunca yüksek sıcaklık sayesinde kurtulunabilinmesidir.(34-35 derece) .

4-Su değişikliği nasıl olmalıdır?

Konu discus ise, ne kadar su çok su değişikliği yaparsanız o kadar iyidir diyebiliriz. Ne kadar sık su değiştirirsek, aynı akvaryumda o kadar fazla balık bakabilir duruma gelebiliriz. Bazı discuscular aynı gün içinde birden fazla %90 a varan su değişimleri ile uygun büyüklük ve sağlığı yakalamaktadırlar. Hobicilere bu iş biraz zor geldiğinden, en azından kendinizi çok fazla yormadan belirli bir düzende su değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.(Haftada en az %50)

Büyüklük Hakkında:

1-Discus ne kadar büyüyebilir?

Bir discus uygun koşullarda büyütüldüğünde 23 cm standart uzunluğa ulaşabilir. Standart uzunluğun ölçümü burun ucundan kuyruk başlangıcına kadardır. Kuyruğun uzunluğu boya dahil edilmez.

2-Yanık discus nedir?

Yanık discus yaşına göre boyutu çok küçük olan discustur. Bir discus yeterli su değişimine maruz kalmadıysa, yeterli yemlenmediyse çok küçük ,veya ömrünün ilk iki yılında yoğun olarak yavru yetiştirdiyse ve büyüttüyse nispeten daha küçük kalabilir.

Ömürlerinin ilk yılında çok hızlı büyür, ikinci yılında büyümeye daha yavaş olarak devam eder ve daha sonra yok denebilecek kadar uzarlar, fakat kalınlaşmaya devam ederler. Yani 10 aylık yanık kalmış bir discus daha iyi şartlarda beslenmeye başlanırsa normal boyuna ulaşamayabilir fakat hala büyümek için zamanı vardır ve biraz daha iyi büyüyebilir. Genel olarak şöyle diyebiliriz, iki yaşını bitirmiş bir discusun gövdesi bir cd’den daha küçükse yanıktır.

3-Ne kadar büyük bir akvaryuma ihtiyacım var?

Her yetişkin discus için ortalama 40 ila 50 litre suya ihtiyacınız vardır. Tabi bunun yanında düzenli su değişimlerini de aksatmamanız gereklidir. Eğer su değişikliklerini daha sık ve fazla yaparsanız daha küçük hacimlerde daha fazla discus da bakabilirsiniz, fakat büyük hacim her zaman daha iyidir.

Eğer 450 litre ‘lik bir akvaryum sahibi olmak istiyorsanız, en fazla 10-11 yetişkin balık sahibi olmanız tavsiye edilir.

Hastalık hakkında:

1-Discuslar kolay hastalanır mı?

Maalesef bu sorunun cevabı evettir, bağışıklık sistemleri çok iyi değildir çünkü habitatlarındaki suda onlara zarar verebilecek fazla bakteri ile karşılaşmazlar.

Discusunuzun hasta olmaması için öncelikle başta sağlıklı discuslarla başlayın ve su değerlerini her zaman iyi tutun. Yeni aldığınız balıklara her zaman karantina uygulayın(en az bir ay) ve aynı ekipmanı farklı akvaryumlarda kullanmayın. Elinizi bile farklı akvaryuma sokarken tekrardan yıkayın.

Ve de asla panik yapmayın! Hemen ilaç tedavisine başlamayın, su değişikliği ve parametre kontollerinizi yaptıktan sonra balığı gözlemleyin. Çoğu hastalık hemen öldürmediğinden ilk başta sorunun ne olduğunu anlamaya çalışın ve daha sonra tedavi uygulayın.

2-Tedavi yöntemleri nelerdir?

Bunun için Ümit Onay’ın ayrıntılı bir şekilde yazdığı hastalıklar ve tedaviler kısmını inceleyebilirsiniz.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

http://www.discustutkusu.com/hastaliklarin-teshisi-ve-tedavisi.html

http://www.discustutkusu.com/hastalik-nedenleri.html

http://www.discustutkusu.com/tedavi-yontemleri.html

Satın alma ve başlama hakkında:

1-Kaç discus ile başlamalıyım?

Ekonomik ve su parametre değerleri olarak küçük(5 cm) balıklar alarak başlamak en uygunudur.

Genel olarak en az 6 balıkla başlanması tavsiye edilir fakat ben en az 8 balık taraftarıyım. 4 balık alarak da başarılı olmuş olanlar vardır, fakat daha çok balık alındığında dominant balık tarafından ezilen balık sayısı artacağından hırpanlanma oranı azalacaktır.

Ayrıca ne kadar fazla discus ile başlarsanız ileride aralarından çift çıkma ihtimali o kadar artacaktır.

2-Nasıl discus almalıyım?

Çoğunlukla akvaryumcularda satılan discuslar düşük kalitelidir. İyi bir hobiciden aldığınız discus işinizi daha iyi görecektir.

Sağlıklı bir discus her an alarm halindedir, dikkatlidir. İştahı çok açıktır ve siz yaklaştığınızda yüzeye doğru hareket eder. Hiçbir zaman ince, kendini karatmış ve köşede duran balıkları almayın.

3-Cinsiyeti nasıl belirlerim?

Bunun için yine sitemizdeki üstad Ümit Onay’ın yazısını inceleyebilirsiniz.

http://www.discustutkusu.com/cinsiyetin-ve-ciftlerin-belirlenmesi.html

Yemek Hakkında :

1- Ev yapımı yemeğimizi nasıl hazırlarız?

Bunun için de Seçkin Karabacak’ın yazısını inceleyebilirsiniz.

http://www.discustutkusu.com/dana-yuregi-hazirlama.html

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.