Kolay Discus Rehberi

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Bu yazıda sizlere nasıl zahmetsizce Discus yetiştireceğinizi özetlemeye çalışacağım. Forumlarda, sitelerde discus ile ilgili araştırma yapmaya başladığınızda discus balığının ne kadar zor ve zahmetli olduğundan başlayıp çok nazik hemen hastalanan ve ölen bir balık olduğuna kadar bir sürü yorum okuyacaksınız. Bunların hepsini unutun! Dünyada güzel olup emek istemeyen hemen hemen hiçbir şey yoktur. Ancak discus için sabır ve ilgiden başka ihtiyacınız olan tek şey güzel bir sistematik kurmaktır.

1- Discuslarınıza sumplu bir akvaryum kurun (İç sump ya da dış sump sizin mekan ve imkanınıza göre değişebilir),

2- Sağlıklı balıklar edinin (özellikle yeni başlayan arkadaşlar hasta balıklarla uğraşmaktan ve tecrübesizliklerinden dolayı forumlara bir sürü olumsuz yorum yazmaktadır),

3- Özellikle ısıtıcınızı kaliteli alın (Isı değişimleri olmaması balıklarınızı hastalıklardan çoğu zaman koruyacaktır, diğer malzemeleri de bütçenize göre en iyisini alın),

4- Su değişimlerini düzenli yapın (her gün su değişimi yapmanız şart değil, sumplu ve büyük hacimli bir akvaryumunuz varsa haftada iki yeterli olacaktır),

5- Öğünlerde farklı tür yemlerle beslemeye çalışın.

Üstteki 5 madde iyi bir discus yetiştirmek için yeterlidir, bunların dışında başta da belirttiğim gibi sadece sabır ve ilgiye ihtiyacınız var.

Akvaryum sistematiğimizi kurduk, balıklar, malzemeler geldi. Peki bu discus ile ilgili konu açıldığında herkesin dilinde olan su değişimleri nasıl yapılacak? İşte tüm ihtiyacınız olan malzemeler:

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Gerekli malzemeler

Çöp kovası(70 lt civarı), kafa motoru(2000lt/saat minimum), pimaş boru ve hortum, su düzenleyici.

Öncelikle hırdavatçıdan dip çekimini rahat yapmak ve elimizi suya fazla temas ettirmemek için aldığımız pimaş boruya gene hırdavatçıdan aldığımız ve pis suyu nereye boşaltacaksak tercihen oraya kadar uzanacak uzunlukta hortumu resimde görüldüğü gibi birleştiriyoruz(akvaryumcularda hazır ürünlerde bulunabilir). Ardından su çekme işlemine başlıyoruz.

sucekme

İstediğimiz seviyeye gelene kadar suyu çekiyoruz ve dipteki pislikleri topluyoruz. (Bu yöntem yerine suyu kovayla taşımayı tercih ederseniz zaman ve uğraş olarak size çok külfetli olacaktır.)

Daha sonra hortumun ucunu kombiye ya da sıcak su çıkışına bağlayıp diğer ucunu da çöp kovasının içine bırakıyoruz(çöp kovası yerine varsa dinlendirme tankınız vb. de olabilir, ucuz ve taşınabilir olduğu için çöp kovası üzerinden örneklendirme yapıldı) ve kovayı doldurmaya başlıyoruz. Suyun içine aquatan, hydro safe benzeri su düzenleyicisinden uygun ölçüde döküyoruz(suyun içindeki zararlı bileşenleri çökeltmek için, bu ürünleri kimyagerlerden çok uygun fiyatlara temin edebilirsiniz). Bir süre bekledikten sonra kafa motorunun hortumunu akvaryumun içine bırakarak çalıştırıyoruz.

sudoldurma

Suyu akvaryuma doldurduktan sonra malzemeleri topluyoruz. Discus bakımının en zor işlemlerinden biri olarak dile getirilen bu işlemi uygun malzemeleri kullanarak 15-20 dk içerisinde halledebileceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.